CBD olja sport och idrott

Fördelarna med CBD olja i idrotten

Som idrottsutövare och sportentusiast stöter man alltid på nya kosttillskott och intag som lovar det ena och det andra. Vad gäller när det kommer till CBD olja? (läs mer om själva kosttillskottet här: https://cbd.life/sv/blogg/vad-ar-cbd-olja/)

Det här får man av CBD olja

CBD olja lovar mycket—till skillnad från andra kosttillskott som håller sig till en eller en annan specifik sak.

Kreatin ger en effekt, till exempel, medan proteinpulver ger en annan. Båda ger dock en specifik effekt och det är att antingen binda vätskan i kroppen och använda denna som en energikälla eller att helt enkelt komplettera ens proteinintag.

När det kommer till CBD olja så lovas oerhört mycket:

  • Lugnande effekt neurologiskt, inte psykoaktivt.
  • Förebygger ångest, depression och andra känslor som ligger till grunden för en massa andra psykiska problem.
  • Helande egenskaper så som CBD olja på sår och smärtor för att lindra dessa eller få dem att hela snabbare.
  • Klarsynthet och ett bättre fokus under dagen.

Ovan är bara 4 egenskaper CBD olja sägs ha och det finns flera andra man kan lägga till i listan—dock förstår man snart hur mycket kosttillskottet verkligen lovar och man undrar snart varför inte alla helt enkelt tar CBD olja. Finns det nackdelar? Varför är inte oljan mer populär? M.m.

Fortfarande kontroversiellt

Trots alla de positiva egenskaperna som kosttillskottet sägs ha så måste mycket mer forskning göras i ämnet då så länge detta inte fastställs vetenskapsmässigt så kan det bara vara anekdoter eller enstaka fall och inte effekter som alla kommer känna av om man tar CBD olja.

Två effekter som är universala hos alla som provat CBD olja är dock en dämpande orokänsla och klarsynthet och tills det att dessa två egenskaper fastställs som fakta så kan man anta att detta är två egenskaper kosttillskottet kan ha hos de flesta som provar inta det.

Hur kan då CBD olja hjälpa en i sporten?

CBD olja kan hjälpa en på flera olika sätt om dess egenskaper verkligen är som de sägs vara—till exempel så gynnas sportutövare och idrottsälskare extremt mycket av klarsynthet och bättre fokus.

Fokus spelar en oerhört stor roll i idrotten och den som har ögonen på målet och som inte tappar fokus under sportens gång gör oftast väldigt bra ifrån sig—och att ha ett kosttillskott som hjälper med detta kan vara väldigt gynnsamt.

Vidare så kan smärtlindring och de helande egenskaperna CBD olja sägs ha vara av stor hjälp för den som utövar sport då skador och smärtor är ofta förekommande i fysiskt ansträngande sporter och att ha ett kosttillskott som kan hjälpa även med detta kan vara väldigt gynnsamt för den som ofta utövar sport.

Slutligen så kan de emotionella dämpande effekterna som CBD olja har vara väldigt fördelaktigt för den som utövar sport då distrationer och andra känslor kan komma i vägen för målet som man har i den sport man utövar. Till exempel så behöver den som spelar fotboll tänka på bollen, laget och målet, inte det som hänt utanför plan då detta måste lämnas utanför plan under 90-minuter så att laget kan vinna—därefter kan varje individuella spelare återgå till det man tidigare gjort och ta itu med eventuella problem. Att ha ett kosttillskott som kan hjälpa en hitta denna balans kan vara extremt fördelaktigt—speciellt för idrottsutövare och individer som älskar att delta i sport.