Skidutrustning

Hur köper man skidutrustning på kredit?

När man ska köpa skidutrustning kan man ställas inför ekonomiska bekymmer. Utrustningen är ofta dyr och att köpa den på kredit, alltså ta ett lån, kan i vissa fall vara aktuellt.

Varför kostar skidutrustning?

Kostnaden för utrustningen är relativt hög. Det beror på flera aspekter. Materialet i skidorna måste vara väl utformat. Ett bra par skidor ska vara lätta men ändå ha en viss tyngd. Dessutom ska de vara styva men också mjuka och följsamma. Att framställa ett bra material som uppfyller dessa krav och ger ett bra par skidor är alltså inte det lättaste.

Även längdskidåkning kräver ofta dyr utrustning. Dessa skidor är även de vanligtvis värda tusentals kronor och måste dessutom ofta vallas och tas hand om för att man ska kunna prestera på bästa sätt. I ett bra par pjäxor, skidskor, är en nödvändighet i alla skidsporter och de måste balanseras och tillverkas i rätt material för att fungera optimalt. I längdskidor är det bästa stavarna tillverkade i karbonfiber vilket både är dyrt och relativt ömtåligt. Dessutom krävs ytterligare utrustning i form av bland annat glasögon, hjälm och sköna handskar. Allt detta gör att det kan bli mycket dyrt att bekosta skidutrustning, speciellt om man är flera personer som även kanske måste betala för resa och boende.

Att handla på kredit

För den med en mindre budget finns möjligheten att köpa skidutrustning på kredit istället för att behöva spara ihop hela summan direkt. Något många förknippar med låntagande är stora banklån med säkerhet som görs när man exempelvis ska köpa ett hus. Här rör det sig istället om små snabbare lån där ingen säkerhet krävs. Dessa lån ska dock inte sammanblandas med ohederliga sms-lån. Sådana är mycket svåra att betala tillbaka och leder lätt in en i en negativ spiral av skulder och tickande räntor. Här rör det sig om ett rimligt lån som inte är designat för att det ska vara näst intill omöjligt att betala tillbaka.
Dessa lån är mer fördelaktiga eftersom de frigör pengar i en situation där man kanske vet att ekonomin snart kommer vara bättre.

Hur väljer man lån?

Det finns flera bra alternativ. Två namn man ofta hör är Bynk och Zmarta, två långivartjänster som på ett enkelt sätt erbjuder möjlighet att ta små lån. Man kan göra det direkt i en app på mobilen och behöver inte gå igenom någon ansökningsprocess inför varje lån. Istället finns pengarna på ditt konto inom ett fåtal minuter.

Alternativen är dock flera och vissa saker är bra att tänka på innan man väljer vilken tjänst man vill ta sitt lån från. Det första man bör göra är att kolla upp vilket erbjudande som är mest ekonomiskt fördelaktigt. Här behöver man räkna på räntor och avgifter för att se vad som kommer bli det billigaste utefter de behov man har. Dessutom är det viktigt att se vad andra tycker om tjänsten och vilka rättigheter man har som låntagare ifall man exempelvis inte skulle kunna betala tillbaka vid utsatt tidpunkt.