Aktier fotboll

Tjäna pengar på fotbollen

Det är ingen hemlighet att det finns folk idag som tjänar pengar på fotbollen som sport. Antingen med hjälp utav aktieinnehav i olika sportklubbar som Manchester United m fl, eller via betting, där man slår vad om hur matchresultatet kommer att se ut när matchen är slut, eller hur denna kommer att utvecklas under matchens gång (s k “livebetting”). Det finns många olika sätt man kan tjäna pengar på fotbollen. Dock så är det absolut bästa sättet att handla CFD kontrakt med hävstång i de fotbollslag man tror kommer att göra bra ifrån sig kommande säsong(er).

Om ett lag ser ut att göra bra ifrån sig — vare sig det är nuvarande säsong eller nästa säsong så kan det vara bra att kolla om denna klubb är en business, dvs ett bolag och inte en förening. Om laget verkligen är ett bolag, som Manchester United, så kan det vara ett ypperligt läge att handla deras aktie med hävstång, vilket innebär att du tjänar mer på prisutvecklingen än du hade gjort om du hade handlat en vanlig traditionell aktie. Gör du det här, så kan du enkelt tjäna pengar ju bättre ditt lag gör ifrån sig på bara några år. Till och med månader. Då fotbollsklubbars aktier främst rör sig i förhållande till lagets finanser och även lagets prestationer under seriernas gång. Om ett lag inte gör bra ifrån sig brukar det innebära färre kontrakt, färre franchiseintäkter och sämre sponsorkontrakt (då sponsorer då går till de lag som vunnit ligan för maximal exponering). Detta brukar lag lösa genom att ha långsiktiga kontrakt, men det kan vara bra att dubbelkolla detta, då om lagen inte har det så är de lite känsligare för förluster och dåliga prestationer.

Vad är hävstång?

Hävstång, eller hävstångseffekt, är en effekt som ökar dina vinster eller förluster när det kommer till aktiehandel. Du handlar alltså inte riktiga aktier, utan du handlar s k “CFD kontrakt”, vilket står för “Contracts for Difference”. Dessa kontrakt rör sig i förhållande till en aktie, men har en hävstång som gör de speciella. Hävstången, eller hävstångseffekten, är en “multiplikator” som gör att ditt kontrakt som följer aktien ökar och minskar betydligt mer än aktien trots samma ändring. Exempel: Du vill köpa Manchester Uniteds aktie. Du köper då ett CFD kontrakt på Manchester Uniteds aktie. Du kan då välja din önskade hävstång och här kan de variera allt ifrån 1x till 500x men för sakens skull så säger vi 10x. Du köper då ett CFD kontrakt med en hävstång om 1:10. Om Manchester Uniteds aktie rör sig 5% i positiv riktning under en dag så har du, just det, gjort en vinst på 50%. Detta går åt båda hållen. Dippar aktien 5% så förlorar du alltså 50%. Det gäller alltså att vara försiktig. Men är inte detta toppen om du tror på ett lag?

Var kan man handla CFD kontrakt?

CFD kontrakt finns att handla hos s k “CFD mäklare”. Dessa är enkla att hitta på nätet med en enkel sökning efter “CFD mäklare”, eller “CFD handel”. Google brukar lista de bästa resultaten högst upp, så det är inte så svårt att hitta sådana handelsplattformar.

Det gäller dock som sagt att vara väldigt försiktigt, då easy come easy go. Det du tjänar kan lika enkelt försvinna när man pratar om snabba pengar, men så länge du tar det försiktigt så ska det vara ingen fara. Hittar du ett lag du tror kommer att göra bra ifrån sig denna säsong så kolla så att du vet om de har en aktie eller inte. Om de gör det, överväg att handla det i form av ett CFD kontrakt! Man vet aldrig. Går det vägen och aktien du handlat går upp 100% på den riktiga marknaden, och du handlat den med hävstång om 1:100 så innebär ju det 10000% ökning. Du behöver inte investera mycket, utan placera 500kr så kan de bli 50,000kr, och om det inte går vägen så går världen inte under.