Fotboll juniorer

Knep för att samla pengar till fotbollslaget

Behöver ni samla in pengar till fotbollslaget? Ni kanske ska åka på en resa eller behöver betala anmälningsavgiften till en cup? Ni är inte ensamma om den situationen och det finns gott om sätt att genom en gemensam insats i form av klubbförsäljning få ihop det kapital som behövs. Här får ni några bra tips om hur man kan gå tillväga för att snabbt och enkelt tjäna pengar och kunna genomföra er dröm utan att föräldrarna ska behöva skjuta till något. Eftersom alla har olika ekonomiska förutsättningar är det ett rättvisare sätt att samla in pengar till laget genom försäljning. Det kan också bli en bra lagbyggande aktivitet där ni tillsammans gör något bra för alla.

Sälj kläder

Det finns flera olika företag via vilka ni kan sälja sportkläder av olika slag. Det är ofta det första man tänker på när man tänker klubbförsäljning, eftersom det finns en relation till sporten. Det är också ett sätt för föräldrar att kunna köpa sportstrumpor, underställ och annat till sina barn och låta en del av inköpssumman gå tillbaka till klubbkassan. Tänk på att denna typ av produkt gärna säljs säsongsanpassat och att det sannolikt är flera lag som säljer samtidigt. Så om du till exempel tänkt hjälpa ditt barn med försäljningen genom att skicka runt listor på jobbet så är det bra att vara tidigt ute så att ingen annan hinner före.

Sälj matvaror

En annan sak som är populär när det kommer till klubbförsäljning är matvaror. Det finns flera olika saker ni kan sälja. Delikatessprodukter är relativt vanliga, som salamikorvar eller lyxigare gåvokorgar med fina olivoljor, choklad, kex med mera. Om ni vill ha en kontinuerlig försäljning är det givetvis smart att satsa på något som svenskarna är svårt beroende av och hela tiden behöver köpa nytt: kaffe. En av de ledande kaffeförsäljningsföretagen är www.kaffekassan.se där ni kan tjäna riktig bra med pengar på kort tid om ni säljer bra.

Sälj förbrukningsprodukter

En annan sak som är bra att sälja är förbrukningsprodukter av olika slag. Även de är saker som alla måste köpa ofta. De går också att lagerhålla hemma länge utan att de blir dåliga. Exempel på sådana produkter är toapapper, tandborstar, grillkol och fryspåsar. Låt ert lag bli ett Ullared med hemleverans och se lagkassan fyllas upp på nolltid!

Sälj lotter

Även lotter kan säljas för att samla ihop pengar till laget. Lotterier är dock en verksamhet som är strikt reglerad i lagen, så ni kan inte starta ett lotteri själva hur som helst. Däremot finns det flera fristående aktörer att samarbeta med som ni som förening kan sälja lotter åt. Då ser de till att alla regler följs och ni kan fokusera på att öka klubbkassan. Den kanske mest välkända lotten är Bingolotto, som marknadsförs av företaget Folkspel. De har också skraplotten Sverigelotten som föreningar kan få sälja. Alla pengar som företaget Folkspel tjänar går dessutom direkt tillbaka till föreningssverige på olika sätt, så att sälja åt dem blir en vinst på flera nivåer för er.