Jogga med mobilen

Så kan ett mobilskal hjälpa dig undvika skador på mobilen när du är ute och joggar

Oj! Där åkte den i marken igen.

Hur många gånger har du tappat mobilen? De flesta av oss har alltid med mobilen, överallt, och då är det klart att den förr eller senare riskerar att råka illa ut. Det är ju inte ovanligt att den följer med ut i köket, i soffan och till sängen. Dessutom hamnar den i fickan eller väskan när du ger dig ut utanför lägenheten eller huset där du bor.

En säkerhetsfråga

Att ta med sig mobilen när man ska ut och jogga gör man lika mycket för nöjes skull som en ren säkerhetsfråga. Ingen vet vad som kan hända när man är ute och joggar. Om vi inte ska vara allt för dramatiska räcker det ju med att du trampar snett under joggingturen och sedan inte kan ta dig vidare på egen hand.

Om du någonsin gett dig ut och joggat med mobilen vet du säkert hur vanskligt det kan vara. Visst, det finns kläder med anpassade fickor men hur många gånger har man dem med sig? Och har fickan inte någon dragkedja så finns det ändå risken att din mobil trillar ur. Grus, asfalt och betong är sedan rena döden för en oskyddad mobil. De allra flesta moderna mobiltelefonerna är nämligen tillverkade med ett hölje av glas och även om vissa kanske är tåligare än andra så är glas trots allt ett ganska ömtåligt material.

Spara pengar

Det allra enklaste sättet för att skydda din mobil, både ute på joggingtur och vid andra tillfällen, är att skaffa ett bra mobilskal. Mobilskal finns i alla tänkbara färger och former. Från enkla skal som bara skyddar mobilens sidor och baksida till mer avancerade varianter med framsida och sådana som du kan använda som plånbok. Skal och tillbehör finns av många olika märken och modeller. En av dessa är Urbanista London som i första hand säljer trådlösa hörlurar av fantastisk kvalitet.

Ett bra mobilskal och ett eventuellt skärmskydd kommer att skydda din mobiltelefon mot allehanda skador som kan uppstå. Trasiga skärmar och höljen går visserligen att laga men kostnaden är så pass hög att de flesta inte anser att det är värt mödan. I många fall kan det till och med vara billigare att köpa en helt ny mobil istället. Detta är inte bara ett slöseri med naturresurser utan kostar också en del. Med andra ord är det bättre att skydda det du redan har med ett snyggt skal som du valt ut utifrån dina behov.