Sportutrustning

Så finansierar du din nya sportutrustning

Att sporta och ha en idrott som fritidssysselsättning är något av det roligaste och mest givande som finns. Den gemenskap som man blir en del av i ett lag och den personliga tillfredställelse man får av att utvecklas som idrottsman saknar i många fall motstycke. Inom de flesta idrotter krävs det dock en del utrustning. Mängden utrustning kan variera men gemensamt för all idrottsutrustning är att den ofta kostar en slant. Ibland kan det vara svårt att ha råd med utrustningen när man behöver den. Här följer därför en del tips på hur du kan finansiera köpet.

Spara ihop pengar

Det allra bästa och mest klassiska sättet att få råd med ny utrustning är naturligtvis att spara pengar tills man har tillräckligt mycket för att investera i de där nya skorna, hjälmen eller sadeln. Pengarna kan tjänas ihop genom att spara en del av lönen varje månad eller genom inkomster från extraarbete. Fördelen med detta är att du inte försätter dig i skuld till någon annan, nackdelen är att det gäller att ha framförhållning och att det kan ta ett tag att spara ihop tillräckligt mycket pengar.

Ta ett lån

Ett annat bra alternativ när pengarna tryter är att ta ett lån. Ett mindre lån med låg ränta kan vara en bra lösning när du behöver skaffa ny utrustning snabbt. Här låna 5000 kr med låg ränta kan du låna pengar till fördelaktiga villkor. Tänk dock på att pengarna måste betalas tillbaka enligt lånevillkoren och se till att du har möjlighet till detta och inte tar dig vatten över huvudet.

Köp på avbetalning

Det tredje tipset är att köpa din utrustning, men att välja att betala genom avbetalning. Detta är inte alltid möjligt i alla fysiska butiker men desto fler handlare på nätet erbjuder denna typ av finansiering. På det här sättet betalar du en liten summa periodvis tills du betalat av hela produkten. Du behöver alltså inte ligga ute med hela köpesumman på en gång, vilket är en stor fördel.