Barnsport

Populära sporter för Ditt barn!

Att vara en del av en idrottsförening är både roligt och nyttigt för ditt barn, dels för den fysiska aktiviteten, dels för det sociala samspelet. Det finns en rad olika sporter att utöva och det är inte alltid enkelt att välja det som bäst passar dig och ditt barn. Som hjälp på traven kommer vi att nämna några alternativ, vilken utrusning som krävs och hur sporten bäst finansieras.

Hur finansierar du ditt barns nya sport?

Oftast är det enbart föreningsavgiften du ska betala när ditt barn ansluter sig till en idrottsklubb. Vanligtvis betalas en årssumma samt eventuell utrustning, då detta behövs redan vid starten. Om det känns som om alla utgifter kommer på samma gång kan ett snabblån hjälpa dig. De flesta långivare beviljar snabblån utan UC. Du får pengarna redan idag – och ditt barn kan börja sporta imorgon!

Vilka sporter finns det att välja på?

Den populäraste sporten att utöva bland barn 2021 är fotboll. De flesta kommuner har en eller flera fotbollsskolor/klubbar att välja bland. Den utrustning som behövs är, utöver träningskläder, fotbollsskor med dubbar samt benskydd och strumpor.

Innebandy är, efter fotboll, Sveriges största sport bland barn. Oftast kan barnen låna den utrustning som krävs för att kunna spela, såsom innebandyklubba och innebandyglasögon, men ibland måste detta bekostas av den utövande.

Ytterligare en sport som är populär bland barn 2021 är hockey. För att kunna börja på en hockeyskola behöver i regel den som ska utöva sporten ha införskaffat skridskor, halsskydd och benskydd. På de flesta klubbar går det att låna hjälm och hockeyklubba, åtminstone under de första åren.

De sporter som nämnts ovan kräver någon form av utrustning, men det finns också sporter där detta inte behövs alls. Ett exempel är gymnastik, där det räcker att barnen är ombytta för att kunna delta. I andra sporter är ett par ordentliga skor A och O, exempelvis om ditt barn ska spela handboll eller basket. Vad som passar dig och ditt barn bäst är upp till er – nu är det enbart att välja och vraka!