Springa

Vikten av motion och rörelse i och med coronapandemin

Det är troligen ingen som har missat den coronapandemi som ägt och fortfarande äger rum i världen. Den har påverkat många personers liv, arbete och träning. Faktiskt är många fortfarande mycket begränsade då smittan fortfarande kretsar i samhället. Men även under coronapandemin är det viktigt att man rör på sig och motionerar.

Bättre koncentration och fokus

Man kan inte bortse från att det många gånger blir lättare att koncentrera sig och att fokusera om man motionerar. Inför högskoleprovet som innebär många timmars fokuskrävande arbete kan det alltså vara klokt att ta en och annan promenad. Det gäller såklart också inför andra prestationskrävande saker som tentor, jobb eller långa körningar.

Umgänge utomhus

En annan anledning till att det är viktigt att röra på sig och motionera under coronapandemin är att man lättare umgås tillsammans utomhus. I träningen kan man träffa nya kontakter, och behålla sina gamla sådana utan att man behöver riskera att smittas eller föra smitta vidare. Den risken är liten om man håller avstånd och rör på sig ute i friska luften.

Bra sysselsättning

Att röra på sig är också en utmärkt sysselsättning som kan bidra till att man inte stelnar till helt. Det är lätt hänt att man bara blir sittande hemma om man inte kan arbeta och när andra fritidsaktiviteter behöver ta en paus på grund av pandemin. Men att röra på sig och motionera kan man göra på egen hand. Man kan gå ut och gå, träna på utomhusgym, spela fotboll med barnen eller vardagsmotionera genom att städa hemma eller i trädgården. Att röra på sig är helt enkelt en bra sysselsättning som bidrar till att man gör något annat än att fastna framför tv eller dator hemma.

Bättre återhämtning med en kropp i form

Om man rör på sig och motionerar så att kroppen håller sig stark och i trim då kan man räkna med att den återhämtar sig bättre om man skulle insjukna i corona eller någon annan sjukdom. Det är helt enkelt av stor vikt att man håller sig i form för att man lättare ska överleva en allvarlig sjukdom.

Kom igång efter pandemin

En annan fördel med att hålla igång under coronapandemin är att man inte tappar allt fysiskt. Det blir betydligt lättare att komma igång igen när pandemin är över. Att plötsligt komma ut i en flera timmar lång arbetsdag kan vara enormt jobbigt om man mestadels suttit i soffan när pandemin härjat.